Historiek

Het verhaal van onze club startte halverwege de jaren 70. Enkele vrienden onder leiding van Daniel Claeys brachten een vergadering samen in café ’t Damberd eind 1976 en daarop werd beslist van start te gaan met een amateurvoetbalploeg.

De eerste vriendschappelijke wedstrijd vond plaats op 26 februari 1977. De naam die dan werd gekozen was ‘Bockor Boys’ en zij speelden in een wit-blauw tenue. Na 6 vriendschappelijke wedstrijden zonder sportief succes werd toch het idee geopperd om een officiële vereniging te vormen en het eerste bestuur werd opgericht: Daniel Claeys, Gilbert Deruddere, Donald De Blanck, Marc Moerman, Bernard Vanneste, Marion Tytgat en Libertus Dejonckere.

Lees meer ->

Palmares Bockor Boys

1977-1978: Inform-cup
fairplaybeker

1978-1983: Leie-cup
1x kampioen
enkele fairplaybekers

1983-1991: Cup van Ingelmunster
3x fairplaybeker

Palmares FC Damberd

1991-1998: 3e klasse KBLVB
1991-1992: positie ? met ? ptn
1992-1993: positie ? met ? ptn
1993-1994: positie ? met ? ptn
1994-1995: positie 6 met ? ptn
1995-1996: positie 5 met ? ptn
1996-1997: positie 4 met ? ptn
1997-1998: positie 1 met ? ptn
 
1998-1999: 2e klasse KBLVB
1998-1999: positie ? met ? ptn
 
1999-2015: 3e provinciale VLVB
1999-2000: positie 6 met 25 ptn
2000-2001: positie 7 met 45 ptn
2001-2002: positie 13 met 21 ptn
2002-2003: positie 8 met 24 ptn
2003-2004: positie 10 met 28 ptn
2004-2005: positie 13 met 14 ptn
2005-2006: positie 10 met 28 ptn
2006-2007: positie 5 met 41 ptn
2007-2008: positie 8 met 29 ptn
2008-2009: positie 11 met 25 ptn
2009-2010: positie 12 met 25 ptn
2010-2011: positie 10 met 26 ptn
2011-2012: positie 7 met 41 ptn
2012-2013: positie 8 met 39 ptn
2013-2014: positie 3 met 37 ptn
2014-2015: positie 5 met 25 ptn
 
2015-2017: 2e provinciale Regio West VLVB
2015-2016: positie 9 met 44 ptn
2016-2017: positie 12 met 26 ptn
 
2017-………: 3e regionale A VLVB
2017-2018: positie 3 met 60 ptn
2018-2019: positie 5 met 48 ptn
2019-2020: positie 4 met 44 ptn (vroegtijdig stopgezet Covid-19)
2020-2021: positie 2 met 11 ptn (vroegtijdig stopgezet Covid-19)
2021-2022: …………………………………….

In Memoriam

Op deze website willen we ook hulde brengen en even stil staan bij het verlies van onze dierbaren bij FC Damberd.

In 2013 moesten we onverwacht afscheid nemen van onze spits Ime Verschatse.

In 2020 overleed ook onverwacht onze trainer Fabian Braekevelt.

Wij willen hen bedanken voor menig mooie momenten bij onze club en zullen hen nooit vergeten!

Fotogalerij

Door de jaren heen werd menige activiteiten en wedstrijden op de gevoelige plaat vastgelegd. Door op onderstaande link te klikken gaat u naar onze galerij door de jaren heen:

https://fcdamberd.wesleybekaert.be/#collections